Pressemeddelelse: Velkommen til Gran Fondo Film Festival

GRAN FONDO FILM FESTIVAL 2015

– Cykelentusiasternes nye film fest 1.-3. maj i København

Om tre uger kan du opleve en lang række af de bedste cykelfilm på det store lærred, når Gran Fondo Film Festival for første gang slår dørene op for en lang række biografvisninger af verdens allerbedste cykelfilm i Cinemateket, København.

Den nye cykelfilm festival er skabt ud af en drøm om at præsentere det danske cykelfolk for et bredt udvalg af tidens mest inspirerende og tankevækkende cykelfilm på det store lærred, og det i rigtig biografkvalitet.

Ny årlig festival
Ambitionen med Gran Fondo Film Festival er at skabe en årligt tilbagevendende dansk cykelfilm festival med fokus på cykeldokumentaren som en filmgenre med masser af dramatik, poesi og filmisk kvalitet. Årets program afspejler om noget dette, og selv om programmet endnu ikke er offentliggjort, kan vi afsløre, at det både rummer originale klassikere samt nogle af de bedste nye cykelfilm på markedet.

Programmet byder således på film med holdning og karakter samlet fra hele verden, og som alle repræsenterer et bredt spektrum af cykelgenren centreret om landevejscykling. Filmene tager tilskueren med helt ind på livet af international cykelsport, som både inspirerer, motiverer og stiller skarpt på udfordringerne ved én af de hurtigst voksende sportsgrene for tiden.

Storslået cykeldokumentar som åbningsfilm
Allerede nu kan vi dog løfte sløret for åbningsfilmen, som bliver intet mindre end den storslåede cykeldokumentar ”Clean Spirit” fra Holland. Filmen, som ikke før har været vist i Danmark, giver mulighed for at komme bag scenen hos sprinterholdet Argos-Shimano under deres deltagelse i Tour de France, med fokus på deres supersprinter Marcel Kittel. Så kom med, når de lægger strategi, træner og ikke mindst kæmper en hård kamp for sejren. En film som skildrer både opture og nedture af de helt store, efterhånden som Touren skrider frem. Filmen kommer blandt andet helt tæt på, da Mark Cavendish forårsager hjælperen Tom Veelers styrt, der ultimativt tvinger ham til at forlade Touren. Se trailer fra filmen her.

Awards og hæder
Festivalens film vil alle deltage i konkurrencen om en nystiftet cykelfilmpris, som overrækkes til en ceremoni lørdag den 2. maj med det formål at fejre cykelfilmgenren i sin helhed – og vi håber, at alle med interesse for cykelfilm vil dukke op for at hædre filmene, instruktørerne og de medvirkende.

Det endelige program for festivalen bliver offentliggjort i forbindelse med åbning af billetsalget omkring d. 20. april.

Vi glæder os til at byde alle cykelentusiaster velkommen til et brag af en hyldest til cykelsporten!

Bugge Holm Hansen
Festivalleder, Gran Fondo Film Festival

 

PRAKTISK INFO 

STED

Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K
Tidspunkt: 1.-3. maj 2015
Billetsalget starter mandag d. 20. april 2015 og kan købes på www.cinemateket.dk

PRESSEKONTAKT
For yderligere billeder eller andre forespørgsler kan du kontakte:

Festivalleder Bugge Holm Hansen på bugge@granfondofilmfestival.com eller 30 23 01 70
Projektkoordinator Tine Ewé Jensen på tine@granfondofilmfestival.com eller 21 76 34 11.

LÆS MERE
www.facebook.com/granfondofilmfestival

DOWNLOAD 

Download logo (png)

Download plakat fra filmen ’Clean Spirit’ (jpg, 9mb)

Download pressemeddelelse (pdf)